Referenser om CVT-metoden

Här nedan kan du läsa om vad mina tidigare elever har sagt om CVT-metoden efter lektioner med mig.

Jag är så otroligt nöjd med mina sånglektioner hos dig Jennifer! Känner själv att jag utvecklats väldigt mycket under de år jag sjungit för dig. CVT har verkligen fungerat för mig men framförallt ditt sätt att undervisa tekniken på. Jag har hittat en mjukhet och en fyllighet som inte fanns när jag sjöng förut och du har gett mig mycket bättre självkänsla i min sång.
– Annelie Backgård Ginstman

Love it! Skönt att äntligen få svar på så många frågor.
– Tomas Andjelkovic

Jag älskar att arbeta med CVT-metoden eftersom den sätter namn på i princip allt så man får en djupare förståelse av vad man gör.
– Lisa Forsman

Tillåtande, ger trygghet till att finna sig själv och konkretiserar vad vi lär oss.
– Charlotte Fransson Gyllbäck

Jag har aldrig provat CVT tidigare och har fått det lite smutskastat för mig. Jag håller inte alls med de som pratat dåligt om det. Jag tycker det är ett rätt simpelt sätt att kommunicera på och veta vilken ”inställning” man ska ha när man sjunger neutral, overdrive och edge. Och att det finns som inget fel sätt, utan man provar sig fram och skriver ner de som fungerar för en själv.
Det tycker jag du har varit bra på – att hitta lösningar på att ta en svår ton, eller svårt uttal. Att dra det mot en speciell vokal, slappna av i käken, tänka på tungplaceringen m.m. Det har varit så enkelt att hänga med tycker jag! Och jag har fått så mycket bra av det, och börjat tänka i samma banor själv. Allt är möjligt bara man har rätt teknik känns det som! Tack för detta år och tack för all kunskap du delat med dig till mig! Är så tacksam!

– Sofie Fredriksson

Jag älskar CVT! Det är så skönt att få en mer konkret beskrivning av vad man egentligen gör med rösten. Jag tycker det är jättekul och har blivit jättetaggad på att öva och testa nya saker. (…) Jag har verkligen uppskattat och utvecklats av sången och jag vill tacka för all hjälp, Jennifer!
– Siri Hessman

Jag trivs jättebra med CVT, jag förstår hur jag ska sjunga för att utveckla min röst och termerna hjälper mig att förstå hur jag rent fysiskt ska göra för att t.ex. kunna ta en högre ton.
(…) Bra instruktioner, känns som att du verkligen är engagerad och bryr dig om varje individs utveckling.
(…) Har varit så kul och utvecklande att ha fått ha dig som sångpedagog, du är jätteduktig på det du gör och du har hjälpt mig på så många sätt! Se bara tonen i ”Good n’ Evil”, aldrig att jag hade satt den utan din hjälp! 🙂
(…) Allmänt bra, du är pedagogisk med ett glatt humör och ett trevligt bemötande!
– Emma Leberger

Jag älskar att arbeta med CVT. Jag har fått så många bra verktyg för att uppnå det jag vill inom sången och jag förstår helt plötsligt saker som var svåra och diffusa förut. Jag upplever att jag ganska enkelt kan komma på vad som är fel och hur jag ska rätta till det när jag jobbar sångtekniskt. Det går lätt att fortsätta öva själv utanför lektionerna.
– Jennifer Lerhman

Underbar! Det finns ord och förklaringar på det mesta och allt känns så himla logiskt. Har gått tre år på musiklinje på gymnasiet, men har lärt mig tio gånger så mycket på 1,5 år med CVT. Love it!
– Elin Lennholm

Min upplevelse av att arbeta med CVT är att den förklarar bra och anatomiskt vad som händer i kroppen/halsen när man gör t.ex. en viss funktion. Superbra! Jag är helt såld på CVT! 😀
– Nathalie Lodell

Väldigt effektivt – det märks att det fungerar eftersom det ger snabba resultat. Jag tycker det verkar vara en bra teknik och ser fram emot att lära mig mer om den.
– Sofia Sköld

Det finns ord och lösningar till allt och det är  skönt. Jag tycker mycket om att jobba med CVT-metoden, allt blir avdramatiserat och enklare.
– Emma Strandesjö

Jag känner att jag har utvecklats mycket under året. Jag har lärt mig massor om min röst och vad jag kan göra med den. Mycket tack vare CVT. (…) Först och främst så uppskattar jag väldigt mycket när man är effektiv på lektionstid, vilket du Jennifer är bra på. (…) Jag skulle beskriva dig som väldigt kunnig inom ämnet sång och väldigt mån om att dina elever ska utvecklas, och såna pedagoger uppskattar jag! Dessutom är du strukturerad och organiserad och det märks att du lägger ner tid på ditt jobb.
– Stina Sundberg

CVT funkar bra, det är effektivt och väldigt konkret och tydligt vilket fungerar bra för mig. Jag lär mig bra knep och tekniker snabbt.
– Caroline Ylikoski