Klassisk sång

Inspirerad av min egen föreläsning om klassisk sång igår blev det en ny handväska döpt efter den store operakompositören. Man måste nog vara lite operanörd för att ha en sådan, tänker jag, eller? 20161116_075430

Men vad är ”klassisk sång” egentligen? Den frågan får jag ganska ofta när jag berättar att det var min huvudinriktning på musikhögskolan. Det korta svaret är ”opera m.m.” då den musik som räknas som klassisk eftersträvar (eller bör eftersträva) samma klangideal och röstteknik som opera, men den klassiska sångrepertoaren innehåller ju så mycket mer… Sedan kan man förstås ta klassiska sånger och göra om dem till popballader som Schuberts populära Ave Maria (från början en s.k. romans/lied), vilket ju också kan vara väldigt spännande och trevligt… Mer om det en annan gång!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.