Akuthjälp!

I övergången till mitt nya system för bokningsbekräftelser så har jag stött på en del buggar och komplikationer. Jag satt och klurade med detta igår för att försöka komma runt problemen, så att t.ex. bokningsbekräftelserna inte ska komma till fel kunder. Jag använde då bl.a. makens e-postadress och ”bokade” in honom kl. 8 på morgonen. När han fick se det så protesterade han då han inte tyckte att rösten vaknat vid den tiden… 🙂

Nog för att ”morgonrösten” kan vara besvärlig, då det ibland samlas extra slem i halsen under natten, men det försvinner fort om man använder en hälsosam teknik. Problemet brukar också kunna avhjälpas genom samma slags övningar som vid andra röstproblem som kan komma av felaktig teknik. Den serie övningar som jag tänker på är vad vi inom CVT kallar ”Akuthjälp” (Emergency aid). Jag använde det senast förra veckan för en morgonlektion med utmärkt resultat!

Benämningen ”Akuthjälp” kommer också av konceptet att man kan kalla på hjälp från en CVT-pedagog om en sångare får problem med rösten under arbetet i en studio, turné eller inför ett framträdande. Jag har ännu inte haft förmånen att jobba i sådana ”akuta” sammanhang, men jag känner mig väl rustad inför en sådan situation med tanke på alla de gånger som jag under sånglektioner kunnat avhjälpa sångares röstproblem med omedelbar verkan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.