The sound of silence

Jag och maken jobbar på att få till en ny inspelning att lägga ut på hemsidan. Jag jobbar med min sångteknik och han jobbar med allt annat tekniskt… 🙂 Efter att ha trixat en bra stund för att få en godkänd ljudbild, bjuder han in mig att lyssna på resultatet: Tystnad.

– Är det inte fantastiskt? säger han entusiastiskt.

Självklart kommer sången att låta bättre utan bakgrundsbrus!

Det händer då och då att jag jobbar med att få sångare att ge tystnaden mellan toner eller fraser större plats. En liten paus kan ibland säga mer än tusen toner, skulle jag vilja säga om jag får låna uttrycket från bildkonsten… Pauser kan verkligen ge tyngd åt uttrycket i en sång!

Och för att dra ytterligare en parallell så har en av mina elever valt att jobba med sången ”The sound of silence” den här veckan – en låt som definitivt ger en djupare dimension åt begreppet tystnad…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.