Sommarkurs 2020

Tyvärr är sommarkursen inställd i år pga Covid-19. Men vi satsar på att genomföra den nästa år!

Även i år erbjuds en sommarkurs vid Ädelfors folkhögskola nära Vetlanda i Småland. Den går av stapeln 22-26 juni och det går nu bra att anmäla sig här: https://adelforskonferens.nu/sommarkurser-2020/utveckla-din-saangteknik-med-cvt/

Läs mer om kursen nedan:

UTVECKLA DIN SÅNGTEKNIK MED CVT

Vill du lära dig att sjunga högre eller lägre toner? Vill du få mer kraft i rösten eller lära dig att sjunga med en jämnare klang? Brukar du fråga dig hur den ena eller andra artisten gör för att låta som de gör? Allt är möjligt att lära sig! Oavsett om du är nybörjare eller avancerad sångare så är detta kursen för dig!

Under kursen får du ett djupgående helhetsperspektiv på sångrösten och vad som är möjligt för var och en att uppnå genom att tillämpa sångtekniska principer enligt CVT-metoden. CVT står för Complete Vocal Technique (=Komplett Sångteknik) och är en metod som utvecklats och fortsätter att utvecklas i Danmark med Cathrine Sadolin i spetsen. Metoden konkretiserar alla de principer som gäller för att styra hur rösten låter, oavsett vilket sound du önskar eller vilken genre du vill sjunga i.

Kursen innehåller både föreläsningar med praktiska övningar och ljudexempel, gruppövningar och individuell coachning (inför gruppen) vid flera tillfällen. Fokus ligger på att var och en ska utveckla sin sångröst eller sångteknik utifrån de önskemål och förutsättningar som man kommer dit med, samt att man får med sig konkreta verktyg och övningar för att fortsätta utvecklas. Om intresset är tillräckligt stort, avslutar vi veckan med en liten opretentiös konsert.

Kursledare:
Jennifer Larsson är utbildad sångpedagog vid Musikhögskolan Ingesund med examen 2006 och auktoriserad CVT-pedagog sedan juni 2016. Hon bor numera i Sundsvall där hon driver firman Sångakuten med privata sånglektioner och solistuppdrag. Läs mer på www.sangakuten.nu och ta gärna kontakt där om du har några frågor om kursinnehållet!

Kurstyp: Sommar/helg/veckokurs

Studietakt: 100%

Längd: 5 dagar

Ansökan: Löpande

Lediga platser: Ja

Kostnader: 4 750 kr inkl kost och logi

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid:  22-26 juni 2020

Kontakt: Cicci Hultqvist

Telefon: 0383-571 10

E-post: 
kortkurs@adelfors.nu